Producător de mobilă din lemn masiv şi panouri furniruite.

English - Home - Despre noi - Contact - Cum cumpăr? - Sfaturi utile - Info Mediu

   
Sfaturi pentru întreţinerea mobilei
 
     Mobila din lemn de calitate este o investiţie semnificativă de la care se aşteaptă să se păstreze mai multe generaţii. Pentru a-i menţine frumuseţea şi a o ajuta să dureze, mobila din lemn trebuie îngrijită cu atenţie. Produsele noastre sunt finisate cu mai multe straturi de lac. Strălucirea finisajului variază de la mică la mare, în funcţie de piesa din colecţie. Finisajul protejează lemnul şi înfrumuseţează mobila. Nici un finisaj nu este indistructibil, dar întreţinut regulat va dura mai mult.
 
E bine de ştiut
 
     Trebuie să ştiţi că lemnul masiv cât şi celelalte materiale pe bază de lemn sunt higroscopice, din acest motiv mobila NU trebuie păstrată într-o atmosferă umedă! În prezenţa umidităţii lemnul se umflă, deci îşi schimbă dimensiunile prin creştere. Această creştere va face ca uşile să nu mai încapă în locaşul lor sau sertarele să funcţioneze greu. De asemenea adezivii pe bază de poliacetat pot ceda în prezenţa umidităţii iar mobilierul se va descleia.
     Totuşi să nu credeţi că o atmosferă uscată excesiv este bună. În această situaţie lemnul se va contrage deci îşi va micşora dimensiunile, în acest fel vor apărea îmbinări deschise şi jocuri excesive.
      Mobila dumneavoastră se va simţi cel mai bine dacă atmosfera de staţionare va avea umiditatea relativă a aerului între 40-60% la o temperatură normală între 15-25 grade Celsius. Dumneavoastră decideţi!
 
Vă sugerăm următoarele:
 
  - Evitaţi expunerea directă la soare, deoarece soarele cauzează decolorare.
  - Evitaţi schimburi extreme de temperatură aşezând mobila departe de radiatoare, calorifere, aparate de aer condiţionat.
  - Evitaţi plasarea de obiecte din plastic sau cauciuc(veioze, notebook-uri) pe mobilă, deoarece unele plasticuri conţin ingredienţi ce pot deteriora finisajul.
  - Mutaţi periodic accesoriile de pe mobilă astfel încât ele să nu fie aşezate tot timpul în acelaşi loc.
  - Folosiţi materiale textile pentru a proteja suprafaţa mobilei de obiecte din plastic, vase fierbinţi, băuturi, ghivece şi alte vase.
  - Curăţaţi lichidele scăpate pe mobilă imediat. În loc să ştergeţi absoarbeţi lichidul. Apa lăsată o perioadă de timp mai îndelungată va crea pete albe pe finisaj. Alcoolul, parfumul, after-shave-ul şi medicamentele pot cauza stricăciuni severe finisajului.
  - Folosiţi un obiect de protecţie când scrieţi cu un pix pe suprafaţa mobilei.
  - Ridicaţi şi plasaţi obiectele în loc să le trageţi pe suprafaţa mobilei.
  - Evitaţi plasarea mobilei direct sub geamuri.
 
Curăţarea şi lustruirea mobilei
 
     Vă recomandăm să ştergeţi praful periodic cu o cârpă curată, moale, uscată, fără scame. Curăţaţi suprafaţa prin frecare pe direcţia fibrelor.
     Vă recomandăm să lustruiţi mobila aproximativ o dată la 6 luni folosind o cârpă curată, moale, fără scame, frecând soluţia de lăcuire în sensul fibrelor.
     Există mai multe tipuri de soluţii de întreţinere a mobilei: curăţători pe bază de silicon, ceruri şi luciuri (polish). Vă recomandăm să evitaţi soluţiile pe bază de silicon. Chiar dacă soluţiile pe bază de silicon au un grad de strălucire mai ridicat, siliconul se prelinge chiar şi pe cele mai de calitate finisaje, creând un strat de barieră care nu va mai accepta alte baiţuri sau lacuri ulterioare. Acest lucru va face imposibilă refinisarea sau recondiţionarea mobilei.
     Cerurile trebuiesc utilizate numai la mobilierul care are finisaj ceruit. Atenţie, ceara trebuie folosită într-un strat foarte subţire. Altfel se poate acumula un strat semnificativ de ceară pe suprafaţa mobilei. Această acumulare poate atrage murdărie, fum şi alţi poluanţi din aer, rezultînd pete şi dungi.
     Polish-urile, pe care le recomandăm, conţin detergenţi, emulsificatori şi uleiuri minerale. Detergenţii curăţă mizeria de pe mobilă iar uleiurile minerale acţionează ca o barieră pentru praf şi umiditate care pot deteriora finisajul.
 
     În cazul când nu sânteţi siguri pe nici un produs găsit în comerţ, nu faceţi experimente! Vă recomandăm să utilizaţi o cârpă uscată şi moale care cu siguranţă vă va mulţumi.